GHB
GHB is een vloeibare drug en kan een ontspannen en prettig gevoel geven. Het gebruik van GHB kan ook onprettig en gevaarlijk zijn. De effecten zijn namelijk voor iedereen verschillend en het is lastig om de juiste hoeveelheid in te nemen.
Dosering van GHB
Het doseren van GHB is erg lastig. Er zit weinig verschil tussen net genoeg en te veel GHB. De effecten zijn ook afhankelijk van je lichaamsgewicht, de hoeveelheid voedsel in je maag en ervaringen met het middel. Neem in elk geval nooit een heel buisje in. Ook een half buisje kan al te veel zijn.
Nadelige effecten van GHB
- Braken, stuiptrekkingen, tijdelijk geheugenverlies en duizeligheid.
- Je kunt bewusteloos raken (coma).
- Je bent kwetsbaarder waardoor anderen misbruik van je kunnen maken.
- Het kan zijn dat je niet meer goed voor je zelf kunt zorgen en de hulp van anderen nodig hebt.
- Je loopt mogelijk hersenschade op waardoor je last kunt krijgen van concentratieproblemen, geheugenproblemen en leerproblemen.
- Je kunt verslaafd raken en hierdoor is het erg moeilijk om te stoppen met GHB. De ontwenningsverschijnselen van GHB kunnen erg gevaarlijk zijn. Wil je stoppen met dagelijks gebruik, overleg dan altijd met een arts.
GHB in combinatie met alcohol of andere middelen
Gebruik geen andere middelen of alcohol in combinatie met GHB. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op outgaan, of zelfs op overlijden. Zo kan bij de combinatie alcohol en GHB de ademhaling onderdrukt worden en zelfs helemaal stoppen.
Kijk voor meer informatie over de werking en effecten van GHB op de website Drugsenuitgaan.nl
GHB in je drankje
Omdat GHB een vloeibare drug is, kun je het in een drankje doen. Let daarom goed op of je niet per ongeluk het glas van iemand anders pakt. Ook kan het voorkomen dat iemand deze drug in je drankje doet als je even niet op let.
Voel je je misselijk, suf of duizelig worden en vermoed je dat je GHB hebt binnengekregen? Ga dan direct naar iemand die je in de gaten kan houden en zo nodig hulp kan inschakelen.
Aangifte doen na misbuik
Als je aangifte wilt doen, zorg dan dat je gelijk je urine opvangt. Bewaar deze in de koelkast. Op die manier kan er gekeken worden of er GHB in je lichaam zat. Dit is geen bewijs voor onvrijwillige inname, maar de politie kan wel contact opnemen met de horecagelegenheid zodat men daar beter op gaat letten. Ook kan het voor jezelf fijn zijn om zekerheid te hebben of je inderdaad GHB binnen hebt gekregen of dat je toch teveel gedronken had.
Hulp bij het stoppen
Voor nog meer informatie of hulp bij het stoppen kun je ook bellen, chatten of mailen met de Drugs Infolijn: 0900-1995 (10 ct. p/m+ kosten mobiele telefoon).
Heb je een vraag?
-
Veelgestelde vragen
Kijk of hij eerder gesteld is
Veelgestelde vragen -
Stel je vraag
Antwoord binnen 2 werkdagen
Stel je vraag